1280
1024
768
480
Exelixis blog
Γλώσσα: Eλλ / Eng
Είσοδος
Εγγραφή
Έξοδος
Εάν ξεχάσατε το συνθηματικό πρόσβασης, δοκιμάστε να κάνετε ανάκτηση τους, υποβάλοντας την φόρμα ανάκτησης Ανάκτηση συνθηματικού...
Εάν δεν έχετε στοιχεία πρόσβασης κάντε εγγραφή, υποβάλοντας την φόρμα εγγραφής. Εγγραφή...

!
...
!
...

ελληνικά
αγγλικά
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210.7526900
Exelixis Medical Institute
Book on line
Ραντεβού με τον ειδικό

Κοιλιοπλαστική

Η εμφάνιση της κοιλιάς σας δεν σας ικανοποιεί. Πήρατε υπερβολικό βάρος, χάσατε υπερβολικό βάρος, επιβαρύνθηκε η εικόνα σας από την εγκυμοσύνη, το δέρμα σας έχει χαλαρώσει και το άσχημα κατανεμειμένο λίπος σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Η άσκηση και η διατροφή μπορεί να βοηθήσει να αντιστρέψει αυτές τις αλλαγές σε κάποιο βαθμό, σε πολλούς όμως ανθρώπους, είναι δύσκολο να πάρει πίσω τη μορφή που είχε κάποτε. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κοιλιοπλαστική σας βοηθά να σφίξετε τους μυς και να αφαιρέσετε την περίσσεια του δέρματος, δίνοντάς σας την εικόνα που επιθυμείτε και τονίζοντας σε σημαντικό βαθμό την αυτοπεποίθηση και την αγάπη προς τον εαυτό και το σώμα σας.

Η κοιλιοπλαστική επέμβαση


Με την κοιλιοπλαστική, την αφαίρεση δέρματος και λίπους και την ενίσχυση των κεντρικών μυών της κοιλιάς βελτιώνεται η γραμμή της μέσης και η κοιλιά σας φαίνεται πιο επίπεδη και αδύνατη από ποτέ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτό δεν είναι μια πράξη που αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στην αφαίρεση του λίπους, αλλά για την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος και τη σύσφιξη των μυών.


Πλήρης Κοιλιοπλαστική


Για μια πλήρη κοιλιοπλαστική γίνεται μια τομή ελαφρώς πάνω από την ηβική περιοχή εντός της γραμμής του μπικίνι. Μερικές κυρίες μπορεί να έχουν ήδη την ουλή της καισαρικής τομής σε αυτόν τον τομέα η οποία μπορεί να βελτιωθεί και να ενσωματωθεί στην κοιλιοπλαστική ουλή.
Αφού γίνει αυτή η τομή του δέρματος και το λίπος στην κάτω κοιλιακή χώρα ανυψώνεται μακριά από τα υποκείμενα των μυών στο επίπεδο του αφαλού.
 • Σε αυτό το σημείο μια δεύτερη τομή γίνεται γύρω από τον ομφαλό, προκειμένου να απελευθερώσει αυτό από τον περιβάλλοντα ιστό.
 • Μόλις γίνει αυτό, το δέρμα και το λίπος και πάλι ανασηκώνεται των κοιλιακών μυών στο επίπεδο του θωρακικού κλωβού αφήνοντας τον ομφαλό σε ένα στέλεχος.
 • Οι κοιλιακοί μύες σφίγγονται με ράψιμο μαζί δημιουργώντας μια πιο σταθερή τοίχο -κοιλιά και μια στενότερη μέση.
 • Ο κρημνός του δέρματος στη συνέχεια τεντώνεται προς τα κάτω και το επιπλέον δέρμα αφαιρείται.
 • Μια νέα οπή κόβεται για τον ομφαλό σας, το οποίο στη συνέχεια ράβεται στη θέση του. 
 • Τέλος, οι τομές εντός της γραμμής του μπικίνι θα είναι ραμμένες και επίδεσμοι εφαρμόζονται.


Πλήρης κοιλιοπλαστική & λιποαναρρόφηση

Αυτή η διαδικασία γίνεται συχνά σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση για να αφαιρέσετε κάποια περίσσεια λίπους.

Μίνι κοιλιοπλαστική


Στη μίνι κοιλιοπλαστική η τομή γίνεται μέσα από τη γραμμή του μπικίνι, αλλά συχνά είναι λίγο μικρότερη από την πλήρη κοιλιοπλαστική

Το δέρμα χωρίζεται μόνο μεταξύ της κάτω τομής εντός της γραμμής του μπικίνι και τον ομφαλό. Ο ομφαλός αφήνεται στη θέση του χωρίς την ανάγκη για περαιτέρω ουλή. Αυτό επιτρέπει την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος και περίσσεια λίπους από την κάτω κοιλιακή χώρα, καθώς και το σφίξιμο των μυών για να βελτιωθεί η μεσαία γραμμή. 

Μίνι κοιλιοπλαστική & λιποαναρρόφηση


Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, εάν υπάρχει λίπος που χρειάζεται την απομάκρυνση στην άνω κοιλιακή χώρα ή γύρω από τη μέση.

Μετά την πλαστική κοιλιάς: Χρήσιμες ΟδηγίεςΜετά την κοιλιοπλαστική είναι φυσιολογικό για τους κοιλιακούς μυς να αισθάνονται λίγο σφιχτοί.
 • Όσο είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι είναι σκόπιμο να κρατήσετε τα γόνατα λυγισμένα και δύο μαξιλάρια πίσω τους, καθώς αυτό μειώνει την ένταση και είναι πιο άνετα.
 • Επίσης θα χρειαστεί να περπατάτε  με λίγο λυγισμένα γόνατα  προς τα εμπρός τις πρώτες μέρες μετεγχειρητικά.
 • Για να βοηθήσει το πρήξιμο πάνω από την κοιλιά θα πρέπει να φορέσετε ένα χειρουργικό κορσέ για τις πρώτες 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.
 • Τα ράμματα σας γύρω από τον ομφαλό απομακρύνονται μεταξύ 7-10 ημέρες, ενώ εκείνες στη γραμμή του μπικίνι αφαιρούνται σε 10-14 ημέρες
 • Η κοιλιοπλαστική είναι μια σημαντική επέμβαση και θα πρέπει ως εκ τούτου να λάβετε δύο εβδομάδες άδεια από την εργασία για να ανακάμψετε στη διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί κάποια βοήθεια στο σπίτι με οικιακές εργασίες.
 • Συνιστάται να μην οδηγείτε κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα.
 • Μολονότι το περπάτημα είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια των πρώτων 3-4 εβδομάδων για να βελτιώσει την κυκλοφορία, θα πρέπει να αποφεύγεται άθλημα για τις πρώτες 4 εβδομάδες και  ανύψωση βάρους για 6 εβδομάδες έως ότου οι κοιλιακοί μύες έχουν επουλωθεί.
  Ιατρικές Υπηρεσίες